_MG_9656

“Kristini se osim držanja popravilo i samopouzdanje! Bavi se aktivnošću kojom se njezini vršnjaci ne bave i jahanje joj omogućava da prevlada osjećaj manje vrijednosti koje joj zbog disgrafije i disleksije njezini vršnjaci ponekad nameću. Tjelesni joj je oduvijek bio slaba točka pa je izvrsno to što je jahanje ustvari sport kojim se bavi. Najvažnija je ipak Kristinina spoznaja o vlastitom napretku i vrijednosti.”

 

 ”Fran već 10 godina pohađa različite oblike terapije i rehabilitacije, no jedino jahanje doživljava u potpunosti kao igru, zabavu i uživanje pa mu odlasci na tu aktivnost ne padaju nimalo teško.”

 

”Filip se na početku bojao konja, a danas aktivnosti poput kasanja i hranjenja konja obavlja k’o od šale. Kontakt kojeg ostvaruje s konjima i volonterima neprocjenjiv je doprinos njegovoj rehabilitaciji.”

”Marta je neurorizično dijete s povremenim ispadima bijesa, a starija sestra Magdalena zbog tikova odlazi k psihologu. Jahanje i interakcija s konjima objema su sasvim novi svijet u kojem neizmjerno uživaju. Terapijsko me se jahanje izuzetno dojmilo jer je tako… sveobuhvatno.”

 

”Tei je jahanje izvannastavna aktivnost kao što je nekome drugome tečaj stranog jezika ili ples. Nakon deset sati jahanja primjećujem da joj je ravnoteža bolja, a pohvale stižu i od učiteljice koja je primijetila pozitivne promjene na tjelesnom. Konji su jako posebni i idealni su partneri u učenju. ”

 

”Darinu je bitan svaki segment interakcije s konjem, od četkanja i opremanja konja prije početka jahanja do davanja mrkve ili jabuke kao zahvale po završetku susreta. Jahanje mu omogućava najveću usredotočenost, za što su, osim konja, zaslužne i strpljive i smirene voditeljice.”