Terapija pomoću konja koja mijenja život

Terapija i intervencije pomoću konja nisu subvencionirani niti organizirani u sustavu hrvatskog zdravstvenog osiguranja. Djeca s teškoćama u razvoju kojima liječnici preporuče terapiju pomoću konja, takvu uslugu moraju pronaći u organizacijama civilnog društva kao što je Don Kihot. Terapija pomoću konja je višestruko dokazana i priznata terapija od struke te služi kao dopuna fizikalnoj terapiji s tla, terapijama psihologa i logopeda. Tijekom terapije se razvija jedinstvena veza između korisnika i konja. Jahanje povećava samopouzdanje zbog upravljanja velikom životinjom, konjski pokret potiče mišiće i zdjelicu jahača na kretanje, poboljšava se mišićni tonus i bolja ravnoteža te je djeci omogućen jedini tip terapije koji nije u zatvorenom prostoru. Djeca uče neverbalnu komunikaciju s konjem, a istovremeno povećavaju verbalnu komunikaciju s terapeutom. Briga i priprema konja za jahanje je također dio jedinstvene terapije koju provodi Don Kihot. Terapija pomoću konja nije pokrivena nikakvim osiguranjem te je rad udruge usmjeren i na druge djelatnosti kako bi cijena terapija ostala niska i prihvatljiva svim roditeljima.

PROČITAJTE CIJELU PRIČU O VELIKOJ DONATORSKOJ AKCIJI: ZAJEDNO GRADIMO NOVO IMANJE

KAKO POMOĆI
Sve što Don Kihot radi do sada, nastavit će i dalje. Novo imanje će omogućiti veće kapacitete, nove djelatnosti i još kvalitetnije projekte. Bez vaše pomoći, Don Kihot neće moći nastaviti s radom. Ali mi smo optimistični jer znamo da uz puno malih ruku podrške, možemo zajedno izgraditi novi Centar za intervencije pomoću, prvi takvog tipa u Hrvatskoj. Evo kako možeš pomoći već sad:

  1. Podijeli priču! – Svatko ima nekoga tko pozna nekoga tko zna još nekoga. Podijeli našu priču, neka dođe do što većeg broja ljudi. Puno malih ruku može napraviti čuda!
  2. Komentiraj! – Mi imamo milijun ideja za novo imanje, ali ti imaš sigurno milijun i jednu. Podijeli s nama što nedostaje u našem planu, što bi moglo biti bolje i idemo zajedno napraviti novi Centar za intervencije pomoću konja.
  3. Doniraj! – Iznos nije bitan, važno je da idemo zajedno do zadanog cilja. Pogledaj naš troškovnik i što je sve potrebno za novo imanje. Odluči se na generalnu donaciju ili odaberi specifični proizvod koji želiš donirati. Donacije može biti u novcu ili u samom materijalu.
  4. Posjeti nas! – Dođi na postojeće imanje udruge Don Kihot i upoznaj nas. Upoznaj naše ljude, životinje i otkrij što sve možeš raditi. Korištenjem bilo koje usluge direktno pomažete nastavku rada udruge.
  5. Volontiraj! – Prijavite se za volontiranje u budućnosti. Na novom imanju će biti organizirano jako puno volonterskih akcija. Prijavi se na newsletter i saznaj kada će biti potrebna i tvoja pomoć. Upoznaj nas, upoznaj nove ljude i budi dio velike priče koje se gradi u blizini Sv. Ivana Zeline.

IBAN: HR8723400091110409752 (Privredna banka Zagreb)