Grad Zagreb sufinancira naš projekt “Volontiranje za sve”

Kroz ovaj projekt udruga Don Kihot nastavlja s aktiviranjem ipoticanjem osnovnoškolskog I srednjoškolskog volonterizma koji u hrvatskoj nije zastupljen u dovoljnoj mjeri. U sklopu ovog projekta planira se 10 volonterskih akcija, na kojima će se osim dobročinstva djecu i mlade podučiti što je to volontiranje, zašto je važno pomagati, kakvu korist imaju od volontiranja, te kako mogu postati aktivni članovi svoje zajednice.


U projekt bismo uključili 80 učenika 6. Razreda Osnovne škole Sesvete, koji bi kroz 4 radne akcije pomogli urediti imanje udruge da bi bilo ugodnije za boravak djece s teškoćama u razvoju ali i djece bez teškoća u njihovoj lokalnoj zajednici. 10 srednjoškolaca iz Gimnazije Sesvete uključili bismo u još 2 radne akcije s istim ciljem.Također 10 volontera naše Udruge bili bi uključeni u projektne aktivnosti i pomoć pri izvođenju radnih akcija.


Ukupan broj korisika projekta bio bi 100 (80 učenika OŠ Sesvete, 10 srednjoškolaca Gimnazije Sesvete, te 10 volontera Udruge). Ukupan broj radionica je 6, a trajanje svake 4 sata. Cilj projekta osim aktivacije i uključivanja mladih u volonterske aktivnosti bit će unaprijeđenje i uređivanje prostora udruge. Djeca i mladi će pomoći izraditi novi didaktički materijal koji se koristi u terapijama pomoću konja za lakše učenje i savladavanje zadataka djece s teškoćama u razvoju, te uređenje i unaprijeđenje prostora na kojem boravi 8 terapijskih konja udruge.

Grad Zagreb sufinancira ovaj projekt s iznosom od 10.000 kn