Oborili smo rekorde u zadnjih 6 mjeseci i nastavljamo dalje

Od početka 2015. godine Udruzi Don Kihot se strelovito povećala vidjljivost projekata i aktivnosti. Do sada je web stranicu Udruge (www.donkihot.hr) posjetilo preko 9 tisuća korisnika koji su pregledali 28 tisuća stranica s informacijama o terapijama pomoću konja, radionicama koje su imale za cilj podizanje razine svijesti građana, demokracije i ljudskih prava. Facebook stranica je u samo pola godine prikupila 1.800 pratitelja, u prosjeku 900 ljudi direktno informirano na dnevnoj bazi. Na taj način smo osigurali kontinuirano dobro upravljanje informacija udruge i transparentnost. Udruga redovito informira medije i novinare o našim aktivnostima.

U 2015. godini je poslano 25 newslettera čiji je doseg 320 redakcijskih i novinarskih mailova. Zbog toga smo redovito praćeni od svih, što lokalnih što nacionalnih, televizija, novina, portala i radijskih postaja. Broj volontera se u ovoj godini povećao za 300% (preko trideset svakodnevno aktivnih volontera), broj članova je porastao za 250% (ukupno 8 osam članova) dok je broj pridruženih članova dosegao brojku od tri stotine. Pridruženi članovi se kontinuirano vraćaju na imanje Udruge i prate sve aktivnosti. Informacije o radu Udruge, mogućnostima donacije i teambuildinga je poslano na 850 poslovnih mail adresa.

Tijekom tri ljetna mjeseca organizacijom aktivnosti „Donkihotovske ljetne večeri“ Udruga je dovela preko tisuću novih posjetitelja (djeca, mlade osobe, njihovi roditelji) na imanje s kojima su radili na ravnopravnosti spolova, suzbijanje govora mržnje, inkluzije osoba s invaliditetom u društvo i humanosti prema životinjama.

U međuvremenu smo uz pomoć donacija ilustratora Hrvoja Ružića i tiskare “5. boja” izdali našu bojanku – Maro i Shani: Ljubavna priča. U suradnji s turističkom agencijom AdriaDay pokrenuli smo izradu našeg igrališta. I dalje uz pomoć svih vas gradimo novo jahalište za terapije bez blata!

Članica Udruge Matea Kovač je jedna od šest blogera u Hrvatskoj koja sudjeluje u Programu “Mladi protiv govora mržnje na Internetu” te redovito objavljuje blogove na webu udruge protiv širenja mržnje među mladima na bilo kojoj osnovi. Članica Udruge Maja Vuga, odabrana je među tri najbolje volonterke Grada Zagreba u sklopu nagrade „Volonterski oskar“.

Ovo je smo sve postigli u samo 6 mjeseci 2015. godine. Možete li zamisliti gdje ćemo biti za još šest mjeseci?

Diana (3)

IMG_4346

IMG_3205