Radionica za volontere

Prva radionica volontera bit će ove nedjelje, 11. siječnja na imanju Don Kihota na Šimunčevečkoj cesti (Dobrodol-Sesvete) u 10 sati

Don Kihot traži volontere koji će imanju u Šimunčevcu, uz postojećih osam članova Udruge, brinuti o konjima, pomagati na dnevnim i tjednim poslovima na imanju, programu terapijskog jahanja te sudjelovati u raznim akcijama i događanjima. Svi zainteresirani se mogu javiti na donkihot@donkihot.hr, preko Facebook stranice ili kampanje na stranici Volonterskog centra Zagreb. Prva uvodna radionica za volontere bit će na imanju Don Kihota u nedjelju 11. siječnja u 10 sati. U nedjelju se provode i redovne terapije pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju te će se svi volonteri odmah upoznati s primarnim radom Udruge.

Iako Udruga postoji od 2009. godine, vodstvo Udruge se promijenjeno prije mjesec dana. Novi Upravni odbor i nova predsjednica Marita Mučić intenzivno rade na promoviranju učinkovitosti terapije pomoću konja, doniranja i volontiranja. Poslovi na imanju uključuju: čišćenje prostora gdje žive konji, hranjenje konja, opskrba vodom iz bunara, timarenje konja, vođenje konja, asistencija pri jahanju, čišćenje opreme i sl. Ostali poslovi uključuju pomoć oko uređenja okoliša, fotografiranje događaja, ideje za projekte, organizacije tematskih događanja za jahače i građanstvo.

Svi volonteri potpisuju ugovor o volontiranju, ispunjava im se volonterska knjižica te imaju priliku dogovarati se oko termina i slobodnog vremena. Ovisno o angažmanu volontera, svatko će imati priliku rekreativno jahati i upoznati se s osnovama jahanja.

Uz to, ovog vikenda Udruga ima redovni termin za jahanje za građanstvo, subota od 12 do 16 sati i tako će biti svaki tjedan. Od sljedećeg tjedna na imanju će biti moguće pokazno jahanje srijedom, četvrtkom i subotom od 12 do 16 sati. Cijena jahanja za djecu je 30 kuna, za odrasle 40 kuna, a novcem pomažete radu neprofitne Udruge.