Upoznaj Don Kihot!

 

Dobrodošli u Udrugu Don Kihot i na našu malu farmu u Sesvetama. Ovo je udruga u kojoj se svaki dan bavimo terapijama pomoću konja i rehabilitacijom djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Ali mi smo puno više od toga i zato želimo da nas upoznate.
 
Na našoj maloj farmi živi trenutno 7 konja, 4 zeca, 2 psa, dvije patuljaste koze, tri mačke, 12 gulobova, dva su na putu… kažem trenutno jer broj uvijek raste, ovo je stanje na dan 1.10.2017.
 
Svi se vole družiti s djecom i maziti, osim možda konja Sokola, on ipak više voli hranu pa tek onda maženje.
Našu Udrugu ovako uspješnom ipak drže – ljudi. Mladi ljudi s puno godina iskustva u radu s konjima i jaaaako smo ozbiljni.
 
Okej, idemo redom:
 
Matea, naša voditeljica programa terapija pomoću konja. Ozbiljna, jako voli tablice, dobiva panični napadaj kada ulaz štale nije pometen od sijena i nekad se čak i nasmije. Ali nježne ruke i srca prema našim korisnicima.
 
Marija, strastvena obožavateljica irskog stepa i konja. Ona je kriva za sve one djeteline oko vratova konja za St. Patrick’s day.
 
Melita, puno bih morao o Meliti pričati, mogla bi i ona puno pričati o sebi, ali ukratko, naša veterinarka, animatorica rođendana, najglasnija na imanju i najbolje joj stoji uloga vještice za Halloween.
 
Maja, čudo od žene! Terapeutkinja za naše korisnike, a s druge strane ona koja izgradi i popravi sve na imanju, pokosi travu i preore jahalište. Da, to je ona cura s motorkom kojoj se svi muškarci dive.
 
Još samo jedna na M, obećajem.
Marita, naša predsjednica, oštra ali pravedna. I mrzi kad je se snima, pa evo onda neka ova neugoda traje još par sekundi.
 
I napokon netko tko nije na M,
Diana, strastvena uzgajateljica našeg eko vrta i male populacije golubova. Sve joj dirajte samo blitvu i paradajze ne.
I ja, ali mene slušate sad cijelo vrijeme pa nema potrebe da sad još i o meni govorimo.
 
Na našem imanju uvijek imate nešto raditi, bez obzira jeste li lijeni kao ja i želite samo kavu ili želite uživati u aktivnostima. Naravno jahanje, šetnja kroz šumu, druženje i hranjenje životinja, igranje s djecom na dječjem igralištu, spomenuta kava, sok ili čaj. Možete pomoći oko uređenja naših konja, prošetati kroz naš eko vrt, roštiljati, peći kukuruz na logorskoj vatri, proslaviti s djecom rođendan, igrati seoske igre ili samo odmarati od gradske buke okruženi prirorodom.
 
Stvarno možete sve i zato ste uvijek dobrodošli kod nas.
Jako bi dugo ovaj video trajao kada bih vam još opisa svaku našu životinju, pa najbolje samo da vam ih nabrojim, jer bez obzira na karakter, uvijek su gladni i željni pažnje.
 
Zara, Lija, Sokol, Nacika, Sugar, Feniks, Kalpeš, Maro, Shani, Mrvica, Pahuljica, Dorica, Peko, Bella, Zec, Aurelio, Valeriana, Heidi, Luciano, Mučo, Golub 2, golub 3, golub 4, golub 5 i još jako puno golubova.
Jedva čekam da se vidimo, Zet-ov bus vozi direktno do nas iako ni malo hodanja nikom nije škodilo. Dobro nam došli.