Volonterka Jelena: Nježna prema konjima, rastura u karate borbama

Stalno je zezamo da je tabla na kafiću (gdje djeca mogu izmjeriti koliko su visoka) namijenjena za nju. Ali našu Jelenu Kos samo na prvu možete doživjeti kao malu osobu, u svemu ostalome ona je velika! Njena briga za životinje, trud koji ulaže u svaki svoj volonterski zadatak i zalaganje samo su dio priče zbog čeka je naša Jela VELIKA.

Jelena je maturantica Gimnazije Sesvete. Kaže da otkad zna za sebe obožava životinje, a konji su je oduvijek privlačili na neki poseban način.

Upravo zbog toga što toliko volim životinje voljela bih studirati veterinu ili biologiju. Osim životinja volim i sport. Od svoje 7. godine treniram karate, a trenutno sam pomoćna trenerica u karate klubu Ronin. Uz karate, u osnovnoj školi igrala sam rukomet, te predstavljala svoju školu na natjecanjima. Uz sve svoje trenutne obaveze nemam puno slobodnog vremena, ali ono malo što imam volim provesti družeći se s prijateljima. – kaže Jelena.

Zbog svoje ljubavi prema konjima i prirodi, često nam kaže kako je u Don Kihotu pronašla pravu sebe. Uz to što može uživati u stvarima koje voli, istovremeno pomaže i drugima što je ispunjava i čini sretnom. Jelena je svojom ljubavi prema kojima zarazila cijelu svoju obitelj. Tako da mama redovito dolazi na kavu u naš kafić, a mlađa sestra koristi svaku priliku jahanja za građanstvo za druženje s našim konjima.

U ovih nešto manje od godinu dana, koliko je Jelena dio Don Kihota, postala je jedna od najvrjednijih volontera i jedna od najvažnijih osoba Udruge.

Jelena (6)