Don Kihot traži nove volontere!

Tražimo ozbiljne volontere za dugotrajnu suradnju koji će našem imanju u Šimunčevcu, zajedno s postojećih 11 članova Udruge, brinuti o konjima, pomagati na dnevnim i tjednim poslovima oko terapija pomoću konja te sudjelovati u raznim akcijama i događanjima.

Udruga uz postojećih 11 članova ima preko 60 volontera, od kojih petnaestak dolazi više puta tjedna. Potrebno nam je više ljudi za pomoć u našim svakodnevnim aktivnostima. Zbog povećanog broja zadataka i jahanja tijekom lijepog vremena, trebamo dodatnu pomoć.

Naši članovi udruge su redom studenti na zadnjim godinama fakulteta (ili su ih završili) – biologija, edukacijsko-rehabilitacijski i veterinarski fakultet. Rado će podijeliti sva svoja znanja i vještine s budućim volonterima. Naši članovi se bave poslovima oko konja i jahanje posljednjih 6-8 godina i imaju dovoljno znanja za vođenje i organizaciju Udruge. Svi naši volonteri, ovisno o zalaganju, dobit će priliku za rekreativno jahanje i učenje osnova jahanja.

Poslovi na imanju uključuju: čišćenje prostora gdje žive konji, hranjenje konja, opskrba vodom iz bunara, timarenje konja, vođenje konja, sudjelovanje u terapiji pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju, asistencija pri jahanju, čišćenje opreme i sl. Ostali poslovi uključuju pomoć oko uređenja okoliša, organizacije tematskih događanja za jahače i građanstvo.

 

Tijekom lipnja bit će nam potrebni volonteri za dijeljenje letaka u gradu kako bismo najavili naše tradicionalne Ljetne večeri u Don Kihotu. 

 

Svi zainteresirani se mogu javit Meliti na 0998525859 ili mailom na donkihot@donkhot.hr. Potraga za volonterima traje do 10. lipnja, a oglas je objavljen i na stranicama Volonterskog centra Zagreb.

 

Svi naši volonteri potpisuju ugovor o volontiranju, ispunjava im se volonterska knjižica, imaju priliku dogovarati se oko termina i slobodnog vremena. Ovisno o angažmanu volontera, svatko će imati priliku rekreativno jahati i upoznati se s osnovama jahanja.

Imanje se nalazi u Sesvetama, dolazak do imanja je tramvajima 4 i 11 do Dubca pa busom 280 do Šimunčevečke ceste. Iz centra Zagreba putovanje traje oko 1:15 minuta, iz Dubrave 45 minuta.

Važno je napomenuti da zbog specifičnosti volonterskih zadataka, svi prijavljeni volonteri moraju biti punoljetni.