Grad Zagreb podržao naše projekte s 31.000kn

Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom iz Proračuna Grada Zagreba za 2021.

Zamisli i ostvari

Partner: Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava

iznos: 11.000kn

trajanje: studeni i prosinac 2021

Osnovni cilj projekta „ZAMISLI I OSTVARI!“ je omogućiti mladim osobama s teškoćama u razvoju iz Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava te mladim volonterima iz naše udruge razvoj kompetencija za podršku prilikom zapošljavanja nakon završetka srednje škole kroz specifične radionice koje će poticati razvoj vještina potrebnih za veću konkurentnost na tržištu rada. Sudjelovanjem različitih skupina mladih smanjit ćemo diskriminaciju među vršnjacima. Radionice su osmišljene tako da će korisnici moći sami organizirati svoje slobodno vrijeme, osmisliti i isplanirati kako će se radionice provoditi, a sve u svrhu razvoja samopouzdanja, samostalnosti, kreativnosti i uspješnosti u izvršavanju radnih zadataka koje će koristiti u daljnjem usmjeravanju, školovanju ili zapošljavanju. U sklopu projekta udruga Don Kihot spaja konje i terapiju pomoću konja, boravak u prirodi te edukativno zabavne radionice za razvoj vještina mladih.
Ciljevi projekta orjentirani su na poticanje zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom: poticati stjecanje znanja, vještina i navika potrebnih za zapošljavanje i zadržavanje posla, te razvoj partnerstva odgojno-obrazovnih ustanova s lokalnom zajednicom i civilnim sektorom. Kroz 2 mjeseca trajanja projekta omogućili bismo terapiju pomoću konja i radionice za razvoj kompetencija za 8 mladih s teškoćama u razvoju srednjoškolske dobi, korisnicima Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, te 8 mladih volontera srednjoškolaca iz naše udruge.

Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga iz područja zaštite okoliša i održivog razvoja iz Proračuna Grada Zagreba za 2021.

Koristi pa iskoristi

Partner: Osnovna škola Miroslava Krleže, Zagreb

iznos: 10.000kn

trajanje: prosinac 2021

U projektu sudjeluju učenici generacije sedmih razreda OŠ Miroslava Krleže. Učenicima će na početku projekta na satu razrednika u školi biti prezentiran projekt s video materijalima. Zadatak svih učenika će biti skupiti vrijedne sirovine iz svog kućnog otpada potrebne za radionice projekta: traper hlače, staklenke, limenke, plastične boce, role iskorištenog toaletnog papira te knjige. Učenici će se sami javiti za radionicu (od ukupno šest) na kojoj žele sudjelovati i podijeliti u timove po četvero. Na predviđeni dan radionica, učenici će doći u svojim grupama pod nazivom „Recycling squad“ na imanje udruge i donijeti vrijedne sirovine iz otpada koje će na radionici reciklirati. Ostali pomoćni materijal će osigurati udruga. Učenici će tako, uz upute, samostalno izrađivati hranilice za ptice od plastičnih boca, hranilice za price od rola papira, male košare od trapera, reciklirati staklenke u solarne lampe za stolove, izraditi limenke koje će služiti kao posude za bojice i flomastere te izraditi ormar i napuniti ga knjigama. Ormar će služiti kako jedinstveno mjesto u zajednici gdje svatko može donijeti svoju staru knjigu i zamijeniti je za drugu koju želi iz ormara. Učenici će sami svoje radionice snimati kamerom i zabilježiti svaki dio procesa kako bi video-blog služio kao upute drugima u zajednici da iskoriste vrijedne sirovine iz otpada. Video-blogovi će biti objavljeni na webu i društvenim mrežama Udruge i škole partnera te prikazane učenicima na satu razrednika.

Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja iz Proračuna Grada Zagreba za 2021.

Volontiranje je zakon

partner: Gimnazija Sesvete

iznos: 10.000 kn

trajanje: pocetak 2022

Udruga Don Kihot želi nastaviti svoju uspješnu suradnju s volonterima iz lokalne zajednice te pronaći nove potencijalne volontere. Uz srednju školu partner, doći ćemo do većeg broja novih mogućih volontera za buduće projekte. Samim projektom će se kroz ukupno 6 tematskih volonterskih akcija urediti postojeći prostor udruge i učiniti ga još ugodnijim i pristupačnijim za korisnike (djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom). Projekt će biti prezentiran pred ukupno 5 razrednih odjela. Učenici će se moći sami javiti za sudjelovanje u akciji. Ukupno njih 60 će sudjelovati u volonterskim akcijama na imanju. Kupljena oprema za volontera ostat će u trajnom vlasništvu udruzi te će olakšati buduće volonterske akcije. Anketom među srednjoškolcima ćemo dobiti vrijedne informacije o tome što nove generacije motivira, koje su im želje i ciljevi što se volontiranja tiče. Promocijom u školi i sudjelovanjem mladih volontera dobit ćemo novu bazu potencijalnih volontera za razvijanje udruge.