Maja Vuga je Bolja Hrvatska

Prilog o našoj Maji Vugi emitirala je Nova TV u središnjem Dnevniku. Maja je jedna od prestavnika Bolje Hrvatske.

izvor: Dnevnik.hr:

Gotovo svakog dana već tri godine Maja u svoje slobodno vrijeme pomaže djeci s teškoćama u razvoju.

‘Najviše radim sa djecom s poremećajima autističnog spektra, a onda imamo i djece s cerebralnom paralizom, ADHD-om i slično’, priča Maja. Uz pomoć konja, razvija njihove motoričke vještine. Za svoj rad Maja ne prima novac. Najveća plaća joj je, kaže, uspjeh djece s kojom radi.

‘Volontiram zato što me to ispunjava, inače sam malo hiperaktivna pa volim potrošiti svu dodatnu energiju koju imam’, ističe dobitnica volonterskog Oskara. Sudeći po svemu što ova 23- godišnjakinja stiže, te energije je mnogo. Kako udruga za terapijsko jahanje u kojoj volontira nema dovoljno novca za sve što je potrebno, Maja uskače i u majstorske cipele.

Iako je imanje udruge mjesto na kojem se Maju najčešće može sresti, fakultet nikad nije trpio. Ispiti na edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu daju se u roku. Nađe se vremena i za demonstraturu mlađim kolegama. Uz dobru organizaciju, kaže, sve se stigne.

‘Prvo rasporedim kako imam faks na fakultetu, nakon toga ide volontiranje, a demonstratorstvo ću odraditi u terminima za vikend. Imam ja vremena i za društveni život. Uglavnom, u udruzi smo skupa svi prijatelji tak da izlazimo van i družimo se’, priča Vuga. A upravo je druženje dodatna vrijednost volontiranja koje neće napustiti, kaže, ni kada se zaposli.  ‘Nadam se da će to biti neki posao vezan uz konje jer to je velika moja ljubav, a vidjet ćemo sve kako će donijeti budućnost’, zaključuje Maja.  Ako se dobro zaista vraća dobrim, onda nema sumnje da će budućnost Maji donijeti puno toga lijepoga.