Maja Vuga nominirana za Volonterski Oskar

Naša volonterka Maja Vuga, izabrana je za jednog od tri finalista Volonterskog Oskara Volonterskog centra Zagreb

U protekloj godini  Maja Vuga je djelujući u našoj udruzi odradila 758 volonterskih sati, 58 sati terapija pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i 72 evidentirana sata rada s konjima. Zbog svog zalaganja i rada u Udruzi za terapijsko jahanje Maja je u finalu za Volonterski Oskar Volonterskog centra Zagreb. Glasovanje traje do 20. veljače 2015 godine preko www.vcz.hr/oskar i u prostorijama VCZ-a Ilici 29 u Zagrebu.

Iznimno smo ponosni što je Maja Vuga dio našeg tima i što je njen rad prepoznat na višoj razini. Inače, Maja Vuga je prvostupnica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta svoja stečena stručna znanja primjenjuje u vođenju terapija uz pomoć konja, čime uspješno povezuje svoje dvije ljubavi: rad s djecom i rad sa životinjama. U Udruzi je ukupno 18 redovnih korisnika koji jašu na tjednoj bazi, a Maja Vuga skrbi o njih sedam te im uz pomoć konja omogućuje kontinuiran psihofizički razvoj.

MajaVuga2

– Budući da je rad s konjima moja velika želja i ljubav od malih nogu, a rad s djecom nešto što me ispunjava i što je moj životni poziv, uključila sam se u rad Udruge s velikim entuzijazmom i motivacijom. Rad s djecom je svakodnevni izazov koji me tjera da neprestano napredujem i razvijam svoju kreativnost. Osmjesi djece, njihov napredak i razvoj u psihofizičkom smislu, njihova neiscrpna životna energija me ispunjavaju, motiviraju i razvijaju moju svijest i empatiju prema najugroženijim dijelovima društva. Volontiranjem sam dobila neprocjenjivo iskustvo za cijeli život, a važnost i svrhu volontiranja nastojim svojom vedrinom i entuzijazmom prenijeti i na ostale volontere. Posebno mi je zadovoljstvo, ako dio svog znanja prenesem zainteresiranim mladim ljudima koji prepoznaju ljepotu boravka u prirodi i rada s djecom i konjima. – napisala je Maja Vuga u prijavnici za Volonterski Oskar.

Ovo je samo jedan u nizu uspjeha nove predsjednice Udruge Marite Mučić i novih volontera. Sutra i prekosutra na imanju Don Kihota (Šimunčevečka cesta, Dobrodol-Sesvete) traje ‘Kreativni vikend: nacrtaj svog konja’ kako bi članovi Udruge još više ukazali na važnost terapije pomoću konja. Pridružite se Facebook događaju

MajaVuga1 MajaVuga4 MajaVuga5