Matea je ‘više od selfija’

Članica Udruge Matea Kovač u izboru je Cosmopolitana za Cosmo djevojku koja je ‘Više od selfija’. Cosmopolitan slavi svoj 17 rođendan i traže osobe koje su zaslužile biti posebno istaknute kao uspješne djevojke iz područja volontiranja, znanosti, obrazovanja, pustolovnosti…

[button link=”http://www.cosmopolitan.hr/contest/view/35/matea-kovac”]GLASUJ ZA MATEU[/button]

– Iznenadio nas je poziv Cosmopolitana za prijavu na ovaj natječaja i iznimno mi je drago da se i na ovakav način pohvale sve mlade djevojke koje se trude pokrenuti zajednicu i učiniti velike stvari. Mi brinemo o dvadesetak djece s teškoćama u razvoju i pomažemo im s terapijom pomoću konja. Želimo ovu brojku barem udvostručiti i želimo da cjelokupna zajednica razumije zbog čega je toliko važna terapija pomoću konja. – rekla je Matea i zahvalila na nominaciji.

Matea je apsolventica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, a s konjima radi još od svoje srednje škole.  Osim što sudjeluje u terapijama, Matea je zaslužna za poslušnost terapijskih konja, njihovu kondiciju i ponašanje prema jahačima. Teško je riječima opisati njezin optimizam, želju za radom i energiju koju ulaže u učenje svojih kolega o odnosu prema životinjama.

Životni cilj joj je postati znanstvenica, a s druge strane obožava rad s djecom. Kaže da će jednog dana otvoriti istraživački centar gdje će djeca s teškoćama u razvoju zajedno s vršnjacima provoditi vrijeme i osjećati se prihvaćeno.

 

matea kovac (3)

matea kovac (6)