Projekt “Heroji prirode”

uz potporu Grada Zagreba

I ove odine Don Kihot nastavlja ekološki educirati lokalnu zajednicu! U nastavku projekta ‘0% smeća’ ove godine provodimo projekt ‘Heroji prirode’. Pravi heroje prirode će se pokazati u prvenstvu sortiranja otpada na našem imanju, a birat ćemo ih iz četiri lokalne osnovne škole. Suradnju smo ostvarili s eko školom – Osnovna škola Sesvete, Osnovnom školom Iver, Osnovnom školom Ivana Grandže i Osnovnom školom Sesvetska Sopnica.

 

U subotu 11. studenog održali smo natjecanje učenika osnovnih škola koji su pokazali svoje znanje i vještine u razvrstavanju otpada.  Svi sudionici su se pokazali jako dobrim u razvrstavanju otpada i sve ekipe su za nas zaista pravi Heroji prirode! Jedna ekipa od njih se posebno istaknula, a to su učenici OŠ Sesvetska Sopnica razreda 6.a koji su osvojili prvenstvo u razdvajanju otpada i osvojili izlet za svoj cijeli razred na imanje Don Kihota!

 

Sve zahvale svim sudionicima i hvala OŠ Iver, OŠ Sesvete i OŠ Ivana Granđe kao i OŠ Sesvetska Sopnica na odlično provedenoj suboti u ugodnom druženju!

 

 

Kao partneri, sa školama smo izradili prezentaciju i interaktivnu radionicu na kojoj bi svim učenicima generacije 6. razreda objasnili što je otpad, zašto ga ne zovemo smeće, kako odvajati otpad, što reciklirati i kako se mogu uključiti u natjecanje Heroji prirode. Uz prezentaciju koja pokazuje način recikliranja i gdje otpad ponovno postaje nova korisna materija, pokazat ćemo što se sve može i kako se može ponovo iskoristiti.

 

 

Učitelji će sa svojim učenicima raspravili o ovoj temi na satu razrednika, a tijekom narednog tjedna odabrati četiri najzainteresiranija učenika za sudjelovanje u natjecanju. Iako samo pet učenika sudjeluje u natjecanju, svi zainteresirani su dobrodošli bodriti svoje kolege u natjecanju.

 

Posjetitelji će biti upoznati s radom udruge, našim životinjama, otpadom koji životinje stvaraju, kako izgleda imanje s 0% smeća. U drugom dijelu posjeta ih očekuje druženje sa životinjama, jahanje za sve zainteresirane, edukativna radionica timarenja konja, pauza za ručak i slobodno vrijeme za igru.

 

Veselimo se novim zajedničkim projektima!