Projekt “Zamisli i ostvari”

Osam korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava su sudjelovali u projektu Zamisli i ostvari. Za njih i još 5 volontera Don Kihota su bile organizirane radionice i jahanje u rujnu, listopadu i studenom 2021. godine.

Projekt je sufinancirao Grad Zagreb iz područja socijalnog i humanitarnog značenja za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom u iznosu od 11.000 kn

Projektom smo stvorili nove socijalne usluge u zajednici i omogućili ih korisnicima Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava te volonterima Udruge Don Kihot. Zabavnim i korisnim radionicama te aktivnostima s konjima i jahanjem smo poboljšali psiho-fizičko stanje korisnika te specifičnim radionicama poboljšali njihove vještine za budući posao i radne navike. Sudjelovanjem na radionicama i jahanjem svi su korisnici produžili svoj proječni boravak u prirodi i bavljenje aktivnostima. Udruga je bila odličan primjer kako je moguće imati zdraviji život s više vremena provedenog u prirodi. Zajedničkim aktivnostima na radionicama smo potaknuli inkuziju korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava s našim volonterima iz zajednice.

Održane radionice:

  • 17.9.2021 – Management i upravljanje projektom

  • 7.10.2021 – Osmišljavanje poligona s zadacima te pojahivanje istih na konju

  • 21.10.2021 – Osmišljavanje i izrada didaktičkog materijala

  • 10.11.2021 – Razvoj samostalnosti i kreativnosti kroz unaprijeđenje nastambi za male životinje.