U subotu je ‘Ples s konjima’

‘Ples s konjima’ je predstava u kojima će naši jahači, volonteri i konji pokazati sve svoje vještine, odjeveni u odjeću iz 18. stoljeća s prigodnom glazbom i koreografijom.

Danu otvorenih vrata udruga 2015. kojeg organizira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i partneri, pridruže se i Udruga Don Kihot. U subotu 30. svibnja s početkom u 10 sati na imanju Don Kihot (Šimunčevečka cesta, Sesvete) počet će ‘Ples s konjima’. Riječ je o predstavi u kojoj će sudjelovati jahači Udruge (djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom), članovi Udruge i volonteri. S konjima će izvesti posebnu koreografiju inspiriranu 18. stoljećem, tadašnjom odjećom i glazbom.

Ovo je jedinstvena prilika da dođete na imanje, upoznate članove Udruge, korisnike, njihov rad i napredak u terapiji pomoću konja. Jahači će pokazati sve vještine koje su do sada naučili, a cilj je i druženje članova Udruge i svih posjetitelja.

Ples-s-konjima

Od 12 sati će biti organizirana igraonica, a od 15 sati jahanje za sve posjetitelje. Jahanje za djecu je 30kn, za odrasle 40kn i svojim dolaskom pomažete rad Udruge i njenih korisnika.

– Odjeveni u stilu 18. stojeća, uz glazbu, otplesat ćemo vam pravi mali kur, samo onako kako mi to znamo. Uz koreografiju koju smo pažljivo uvježbali te naše prelijepe jahače i jahačice odjevene u raskošne kostime, otplesat ćemo ‘Ples s konjima. Bit će to stvarno mali raj na zemlji, u ovo proljetno vrijeme. – rekla je Melita Majhut, članica Udruge i voditeljica Dana otvorenih vrata.

Članovi Udruge kontinuirano rade na promociji Udruge i važnosti terapije pomoću konja. Samo neke od zadnjih velikih aktivnosti su bile volonterske akcije Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke Grada Zagreba i nedavno Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj. Ovo je samo jedan u nizu događaja kojima želimo građanima približiti naš rad, važnost volontiranja, brige za životinje i ekološkom odnosu prema prirodi.

Raspored događanja, subota 30. svibnja 2015
Šimunčevečka cesta, Sesvete
10:00 Ples s konjima
12:00 Igraonica
15:00 Jahanje za građanstvo