Zapolenici dm-a volontiraju u Don Kihotu

 

Djelatnici dm-a pridružili se volonterima Udruge za terapijsko jahanje Don Kihot

 

U akciji Hrvatska volontira koja se održava od 16. do 21. svibnja sudjelovalo je 17 djelatnika dm-a koji su se pridružili volonterima Udruge za terapijsko jahanje “Don Kihot”. Tijekom dva dana djelatnici dm-a pružili su volontersku pomoć u uređivanju pašnjaka i staza, a u Don Kihotovskoj proljetnoj školi pomagali su kod čuvanja djece te uređenja vrta.

 „U protekloj poslovnoj godini dm je donirao gotovo 2 milijuna kuna, a posebno smo ponosni na podatak da je tijekom 2015. godine više od 900 dm djelatnika i djelatnica doniralo svoje vrijeme volontirajući u više od 100 udruga, humanitarnih organizacija i volonterskih inicijativa. Biti društveno-odgovorna kompanija za dm znači aktivno se brinuti o zajednici u kojoj poslujemo, a to je načelo kojim se vode svi djelatnici dm-a. Vrijeme koje ulažu u društveno-odgovorno poslovanje dm nagrađuje slobodnim danom jer smatramo kako tvrtke vlastitim primjerom moraju potaknuti sugrađane da se aktiviraju u zajednici i doprinesu njenom boljitku“, rekla je Ana Fostač-Krilčić, članica  uprave dm-a.

 

Udruga Don Kihot od 2009. djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom osigurava besplatno jahanje – terapiju pomoću konja. Udruga trenutačno ima  25 korisnika koji zahvaljujući Udruzi  dobivaju oblik terapije koju sustav još ne može ponuditi.  Kao dio akcije Hrvatska volontira Udruga Don Kihot i dm zajedno su željeli pokazati potrebu da se suradnjom organizacija civilnog društva i poslovnog sektora ostvari stvaran i dugoročan doprinos zajednici.

 

O MANIFESTACIJI HRVATSKA VOLONTIRA

Hrvatska mreža volonterskih centara od 2011. godine organizira manifestaciju pod nazivom Hrvatska volontira kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni i vrednuje.

 

Manifestacija se održava na nacionalnoj razini svake godine krajem svibnja u trajanju od 6 dana. Prijavljivanjem raznih volonterskih aktivnosti, uključuje se velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje.

 

Svake godine ponovno pozivamo sve neprofitne organizacije da volontiraju s nama – bilo da se radi o već postojećim, redovnim aktivnostima organizacije ili o nekim novim aktivnostima osmišljenima isključivo za ovu prigodu. Svoje aktivnosti možete prijaviti registracijom na ovim stranicama.Hrvatska volontira 2015. u šest dana održavanja okupila 3.196 volontera koji su kroz 237 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 13.751 sat. Samo mašta postavlja granice onome što možete organizirati kao volontersku aktivnost. Volonterski sajmovi, akcije uređenja škola te čišćenja i uređenja prostora namijenjenih djeci i mladima, volontiranje u pučkim kuhinjama i domovima za nezbrinutu djecu, radionice informatičke pismenosti i tečajevi stranih jezika samo su neke od ideja s kojima se možete pridružiti manifestaciji Hrvatska volontira.