Canonova fotografska radionica za mlade

Mladi iz Centra za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” iz Zagreba posjetili su naše imanje u sklopu projekta Canon Young People Programme radionice tijekom svibnja i lipnja. Zadatak im je bio naučeno znanje o osnovama fotografije probati u praksi. Uz stručno vodstvo Filipa Treznera iz Udruge Izvan fokusa, isprobali su Canon fotoaparate i fotografirali motive prema temema održivog razvoja, zdravog života, života na zemlji i sl.

 

Prva skupina naših srednjoškolaca sudjelovala je u programu fotografskih radionica u okviru . Tijekom četiri dana aktivnosti učenici su usvojili osnovne tehničke i izražajne fotografske vještine koristeći profesionalne Canonove fotoaparate.

 

Predstavnici Centra su rekli kako je vrhunac bio posjet terapijskom imanju Don Kihot u Sesvetama: Predivna priroda i životinjski svijet u našim su učenicima dodatno rasplamsali strast za fotografiranjem, što je urodilo nadahnutim fotografskim uradcima. Ovim putem zahvaljujemo gospođi Nataši Porenti iz tvrtke Canon Adria što nas je uključila u ovaj vrijedan projekt, koji će u sljedećem tjednu obuhvatiti još jednu skupinu učenika.

 

I nama je bila čast sudjelovati u ovom projektu.

 

Evo što su mladi fotografirali na našem imanju: