Naši jahači u Božićnom vlaku

U Suradnji s udrugom Anđeli, odveli smo naše jahače na vožnju Božićnim vlakom “Tin-Express”. Jučerašnja vožnja uz pomoć Hrvatskih željeznica bila je samo jedna u nizu Udruge kojom se želi doprinijeti kvaliteti života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. U našoj Udruzi redovito (re)habilitiramo dvadesetak naših jahača i to radimo tijekom cijele godine.

Na Međunarodni dan volontera (5. prosinca) posebno smo ponosni što okupljamo u Udruzi vrijedne i visokoobrazovane volontere. Od ukupno deset hipoterapeuta u Hrvatskoj, dvije volontiraju na našem imanju. Naša volonter Maja Vuga prošle je godine dobila nagradu kao najvolonterka Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu. Kao dio civilnog društva nudimo oblik terapije koju sustav još ne može ponuditi. Želimo da svi naši korisnici, djeca s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, imaju besplatno terapijsko jahanje i to planiramo ostvariti tijekom 2015 godine.

Marko inače obožava vlakove. Ova vožnja je za njega bilo iznenađenje jer mu nisam rekla gdje ga vodim, tako da je uzbuđen cijelim putem. Sad mu je i rođendan krajem mjeseca pa sam jako sretna da sam mu ovo sve mogla omogućiti. – rekla je Markova majka Danijela.

Trenutno naše imanje s konjima i jahačima možete posjetiti u Markovom Polju. Organiziramo i rekreativno jahanje za sve koji vole žele biti dio naše Udruge. Sretni smo što s ovim volonterima i vodstvom Udruge planiramo velike projekte u sljedećoj godini. Nadamo se da ćete nam biti potpora u ostvarenju naših ciljeva.
Autor fotografija: Kristijan Protulipac