Don Kihot priča traje već 10 godina

Udruga Don Kihot svaki dan već više od 10 godina pruža terapiju pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Udruga trenutno brine o 8 konja te više od 90 korisnika hipoterapije. U Hrvatskoj, djeca s teškoćama u razvoju mogu dobiti terapiju pomoću konja samo kroz ovakve volonterske organizacije. Udruga je nedavno kupila novo zemljište i treba vašu pomoć za njegovu potpunu izgradnju. Novo imanje znači veći prostor s manje troškova, bolja kvaliteta terapije za korisnike, veći broj korisnika u budućnosti i realizacija novih projekata. Pomozite da zajedno otvorimo Centar za intervencije pomoću konja, koji će veličinom i kvalitetom biti prvi takav u Hrvatskoj.

JEDNA OD NAJKVALITETNIJIH ORGANIZACIJA U HRVATSKOJ ZA INTERVENCIJE POMOĆU KONJA
Postoji velik broj organizacija u Hrvatskoj koje se bave terapijama i aktivnostima pomoću konja. Kako ne postoji konkretna standardizacija pravila, teško je potvrditi kvalitetu. Don Kihot je ipak jedna od najjačih i najkvalitetnijih organizacija u svom sektoru prema mnogo pokazatelja. Redovnih jahača (djece s teškoćama) je ukupno 92, godišnje je to preko 2.000 termina intervencije pomoću konja i programa „Male kacige“, udruga postoji više od 10 godina te terapiju i udrugu vode visokoeducirani djelatnici. U udruzi djeluju: terapeut sa završenim Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom i edukacijom za hipoterapeuta, četiri instruktorice aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom te licencirana hipoterapeutkinja. U udruzi djeluje deset redovnih članova, 50 volontera te 300-tinjak pridruženih članova. Udruga svojim kapacitetom, brojem i kvalitetom terapija te suradnjom s državnim institucijama (Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Centrom za odgoj i obrazovanje Dubrava, Centrom za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj te Ministarstvom pravosuđa) predstavlja primjer kvalitete u sektoru terapija i intervencija pomoću konja.

PROČITAJTE CIJELU PRIČU O VELIKOJ DONATORSKOJ AKCIJI: ZAJEDNO GRADIMO NOVO IMANJE

KAKO POMOĆI
Sve što Don Kihot radi do sada, nastavit će i dalje. Novo imanje će omogućiti veće kapacitete, nove djelatnosti i još kvalitetnije projekte. Bez vaše pomoći, Don Kihot neće moći nastaviti s radom. Ali mi smo optimistični jer znamo da uz puno malih ruku podrške, možemo zajedno izgraditi novi Centar za intervencije pomoću, prvi takvog tipa u Hrvatskoj. Evo kako možeš pomoći već sad:

  1. Podijeli priču! – Svatko ima nekoga tko pozna nekoga tko zna još nekoga. Podijeli našu priču, neka dođe do što većeg broja ljudi. Puno malih ruku može napraviti čuda!
  2. Komentiraj! – Mi imamo milijun ideja za novo imanje, ali ti imaš sigurno milijun i jednu. Podijeli s nama što nedostaje u našem planu, što bi moglo biti bolje i idemo zajedno napraviti novi Centar za intervencije pomoću konja.
  3. Doniraj! – Iznos nije bitan, važno je da idemo zajedno do zadanog cilja. Pogledaj naš troškovnik i što je sve potrebno za novo imanje. Odluči se na generalnu donaciju ili odaberi specifični proizvod koji želiš donirati. Donacije može biti u novcu ili u samom materijalu.
  4. Posjeti nas! – Dođi na postojeće imanje udruge Don Kihot i upoznaj nas. Upoznaj naše ljude, životinje i otkrij što sve možeš raditi. Korištenjem bilo koje usluge direktno pomažete nastavku rada udruge.
  5. Volontiraj! – Prijavite se za volontiranje u budućnosti. Na novom imanju će biti organizirano jako puno volonterskih akcija. Prijavi se na newsletter i saznaj kada će biti potrebna i tvoja pomoć. Upoznaj nas, upoznaj nove ljude i budi dio velike priče koje se gradi u blizini Sv. Ivana Zeline.

IBAN: HR8723400091110409752 (Privredna banka Zagreb)