Veleposlanstvo Nizozemske sutra volontira u Don Kihotu

Nakon članova Gradske organizacija HNS-a Grada Zagreba, na novu volontersku akciju dolaze djelatnici Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj

Kako bismo podigli svijest o važnosti volontiranja i društveno odgovornog djelovanja, organiziramo još jednu volontersku akciju ovu srijedu 13. svibnja na kojoj će sudjelovati  djelatnici Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj.Akcija će biti od 12 do 16 sati na imanju Don Kihot na Šimunčevečkoj cesti u Sesvetama.

Na imanju uvijek ima posla jer članovi Don Kihota žele urediti imanje kako bi bilo prilagođeno svakom djetetu, pogotovo djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom koji su naši primarni korisnici. Poslovi u srijedu će uključivati uređenje dijela šume u kojoj će boraviti konji zbog velikih vrućina, priprema terena za izgradnju dječjeg igrališta, uređenje staza, puteva i ukrasnog bilja na imanju. Djelatnici Veleposlanstva imat će priliku upoznati se s osnovama brige oko konja, njihovom dresurom i jahanjem.

nizozemska

Osim same fizičke pomoći oko uređenja, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj donirat će Don Kihotu uredske uređaje (fax i printer), uredske stolove i ostalu opremu te ormare koji će poslužiti za opremanje novog kabineta unutar kuće za individualne vježbe djece s teškoćama u razvoju.

– Ne možemo Vam opisati koliko smo sretni što nas podržava ovako velik broj ljudi. Od pojedinaca, preko gradskih organizacija i ustanova pa do malih OPG-ova i velikih tvrtki. Ugodno nas je iznenadio mail iz Veleposlanstva kada su izrazili želju da dolaskom na naše imanje i volontiranjem. Pozivamo sve da se priključe našoj akciji u srijedu. – rekla je predsjednica Udruge Marita Mučić.